AlexanderPeters.nl

bloggerdeblog!

Tonight: Franz Ferdinand

Geplaatst op: 15 October 2008 | 2 reacties
Van de take-me-out redactie

Franz Ferdinand – mijn nr 1 band – heeft eindelijk een datum geprikt voor de release van het derde album. Na alle teasers en het horen van een paar nieuwe nummers op Lowlands komt het album 26 januari 2009 uit.

 

FF op Lowlands 2008

Franz Ferdinand op Lowlands 2008

Het nieuwe album, dat na ruim 3 jaar (!) uit komt na het succes van “You Colud Have It So Much Better” heeft ook al een naam: “Tonight: Franz Ferdinand”. FF zei al eerder dat dit album meer ‘dansbaar’ dan het vorige album is en daar verwijst de naam ook naar:

‘Tonight: Franz Ferdinand’ is music of the night: to fling yourself around your room to as you psyche yourself for a night of hedonism, for the dance-floor, flirtation, for your desolate heart-stop, for losing it and loving losing it, for the chemical surge in your bloodstream”

Aldus Alex Kapranos van Franz Ferdinand.

Er is ook al een tracklijst:

 1. ‘Ulysses’
 2. ‘Turn It On’
 3. ‘Kiss Me’
 4. ‘Twilight Omens’
 5. ‘Send Him Away’
 6. ‘Live Alone’
 7. ‘Bite Hard’
 8. ‘What She Came For’
 9. ‘Can’t Stop Feeling’
 10. ‘Lucid Dreams’
 11. ‘Dream Again’
 12. ‘Katherine Kiss Me’

Twaalf nummers is niet veel, maar ik twijfel niet aan de kwaliteit. Op Lowlands heb ik al een paar nummers gehoord en het klonk super. Het nummer Lucid Dreams is te luisteren op de website van Franz Ferdinand.

Franz Ferdinand zal aan het einde van het jaar een paar Europese steden aan doen waarbij ze ongetwijfeld nieuwe nummers zullen spelen. Ook Nederland, in Watt, Rotterdam op 27 november 2008 ! Na een onvergetelijk concert in Tivoli in 2006 en een geweldig optreden op Lowlands 2008 sla ik dit natuurlijk niet over.

‘Michael’ tijdens Lowlands 2008 (ik wordt daar voor ook ergens platgedrukt ja):

 

Reacties

2 reacties op “Tonight: Franz Ferdinand”

 1. Sander
  16 October 2008 @ 01:06

  jammer dat niet voor 27 nov uit komt, niet inluisteren 🙁

 2. Franz Ferdinand live : AlexanderOnline.nl
  29 November 2008 @ 17:03

  […] een korte tour langs een paar Europese steden, wat natuurlijk te maken heeft met de komst van het nieuwe album. Opvallend was dat er niet gekozen werd voor een bekende zaal, zoals Tivoli in Utrecht of Paradiso […]

Reageer

AlexanderPeters.nl

Welcome! On this blog I post stuff that might be interesting for others or just random posts on daily life stuff. Some of my posts are in English, maar soms ook gewoon in het Nederlands, net waar ik zin in heb. Enjoy!

RSS feed

Last(.fm) played songs

 • Океан Ельзи - Як Довго
 • Океан Ельзи - Сосни
 • Океан Ельзи - Кішка

140 characters