AlexanderPeters.nl

bloggerdeblog!

Holland3D

Geplaatst op: 27 February 2009 | Geen reacties
Van de because-we-can redactie

Holland3D

Na maanden voorbereiding was het dan zover. Van 7 tot 14 februari hadden we 45 Europese studenten (zowel Estiemers als non-Estiemers) te gast voor het ESTIEM project Europe3D bij ons evenement “Holland3D”. Dit organiseerde wij, local group Enschede (waar ik voorzitter ben) samen met Eindhoven en Groningen. Het project bestaat uit 3 dimensies (vandaar de 3D, duh): economie, politiek en cultuur. Een stampvol programma waar die elementen naar voren kwamen was het resultaat 😉

Dag 1

Vanuit m’n ouders ben ik naar Eindhoven gegaan waar ik direct naar Geoffrey, mijn host, ging. Dat het krap zou worden had hij al gezegd, maar dit was echt optimaal gebruik maken van je kamer: met z’n vijven sliepen we op 12 m2. Dus, tas op de gang en elke m2 was in gebruik 😉

Samen met Rombout en z’n portugese gasten zijn we naar de borrelruimte van LG Eindhoven gegaan waar we hebben gegeten en een openingsfeestje hadden, om daarna door te gaan naar de stad, waar we ons goed vermaakt hebben in de kroegen.

Dag 2

We begonnen de dag met een presentatie door de lui van Eindhoven over Nederland (de tulpen, de drugs, de dijken, je snapt ‘t wel), waarna we wat leuke groepsactiviteiten deden, om vervolgens een city tour te doen met Nederlandse spelletjes (spijkerpoepen, koekhappen, voor ons normaal, voor hen echt bizar :p). 

Na een lekker etentje stond er international drinking op het programma. Iedereen het wat sterks meegenomen uit zijn of haar land, vaak nog met een lokale snack erbij, dus een mooie avond, afgelosten in de kroegenstraat van Eindhoven was weer verzekerd!

Dag 3

Opgehaald met een TU/e busje (scheelt weer lang lopen) zijn we naar de High Tech Campus in Eindhoven gegaan. Een groot onderzoeksterrein van Philips waar andere bedrijven zich ook kunnen vestigen en gebruik kunnen maken van de faciliteiten daar.

We hebben Polymer Vision bezocht, een Philips spinoff die oprolbare schermen ontwikkeld. Op dit moment zijn ze bezig met het ontwikkelen van een e-reader met een oprolbaar scherm (de Readius). Het prototype van het product dat over een paar maanden uitkomt hebben we in handen gehad. Erg gaaf om met iets te spelen wat uniek en nog niet verkrijgbaar is!

Readius

‘s Middags hadden we een lezing van een docent over het politieke systeem, gevolgd door een debat in het stadhuis van Eindhoven, met stellingen ingebracht door een Europarlementarier (die helaas in de file stond), een professor van de TU/e en iemand van de Rabobank die zich bezighield met RaboMobiel. Het debat het ik trouwens met iemand gewonnen 🙂

De dag werd afgesloten met een gezellig feest in cafe Stratum.

Dag 4

Enkele uren later zaten we om 7 uur fris en fruitig (not) om naar Rotterdam te gaan. We vertrokken wat later dan gepland omdat we vergeten waren de lunch uit het bestelbusje te halen (waar we trouwens met 12 man in zaten, vraag niet hoe!) en over te laden in de bus… Maar uiteindelijk waren we onderweg naar R’dam. Met super slecht weer hebben we de Maeslantkering bezocht en een boot tocht door de haven gedaan. Daarna zijn we naar Den Haag gedaan voor een bezoek aan het binnenhof, een rondleiding door de Ridderzaal waarna ik met een aantal nog naar de Tweede Kamer ben gegaan. Op TV ziet het er altijd zo groot uit, nou dat valt even tegen! Klein vergaderzaaltje. En als publiek zit je er gewoon boven (zonder glas o.i.d.). We hebben een halfuurtje geluisterd naar Thieme van de PvdD die weer liep te zeuren over 7 herten op een waddeneiland, waarna Donner haar weer moest uitleggen hoe het zit. Op een maffe PVVer na was de kamer leeg. Toen moest er gestemd worden, en in 2 minuten was de hele kamer vol! Er werd in 30 seconde gestemd en men was weer weg. Prachtig om te zien.

Na een lekker diner en een bustocht met buswissel (ja, niemand snapt waarom) kwamen we aan in Enschede, “mijn gedeelte”. We hadden blokhutten geregeld op de campus (via de UT). Na 10 minuten kwam het eerste probleem al, de douches werden niet warm. Dat kun je ook niet van te voren bedenken. Uiteindelijk is het geregeld door met de beveiliging te bellen, die een monteur regelde. Goed, nadat iedereen in de blokhutten zat zijn we met z’n allen naar de MBasement (Stress borrelruimte) gegaan, de tap kon open, het was een top avond!

MBasement

Dag 5

Woensdag begonnen we met ontbijt in de MBasement (ik laat achterwege hoe lastig het was iedereen uit bed te trappen…) om vervolgens door de gaan naar de Spiegel. Hier hadden we een lezing van Prof. Groen van het NIKOS instituut over Innovatiemanagement, startups aan de UT, etc. Gevolgd door een praatje van dhr. Meijer van Career Center Twente over de regio Twente en CCT.

Lezing Groen Lezing Groen 2

We zijn toen met de bus naar het gemeentehuis van Nijverdal gegaan. Daar werden we met koffie en cake ontvangen door de burgemeester om vervolgens een top presentatie te krijgen van de CEO van Ten Cate, over Ten Cate en de strategie die ze gebruiken. Daarna hebben we in twee groepen een rondleiding door de fabriek gekregen, erg interessant.

Terug naar de campus. Na een korte break gingen we met de trein naar de stad om te eten bij de Sam-Sam, wat te drinken bij de Kater om vervolgens te feesten in de Lunatic bij het Stress feest. Met de taxi weer terug naar de campus, waar ik met twee Russische nog even een afterparty gehouden heb 😉

Dag 6

In topvorm weer op naar de MBasement voor het onbijt, vervolgens met de bus naar Drachten. Daar hebben we Philips bezocht, met een presentatie, heerlijke lunch en uitgebreide rondleiding door de fabriek (indrukwekkend, gigantische productielijn alleen voor scheerkoppen!). Toen door naar Groningen. Daar ging ik met Mark en Tom van Eindhoven naar het huis van Jarno (Groningen), waar we sliepen. Huis is een groot wordt, schraal studentenhok is beter, maar daar werd het niet minder gezellig om 😉 Na eten in een vage tent hebben we een ijsbar in de Drie Gezusters bezocht, koud maar wel tof. Vervolgens de hele nacht gepartyed in The Palace, wat een groot succes was.

Gala

Dag 7

Ontnuchteren met een uurtje schaatsen werkt prima en was erg gezellig. ‘s Middags een city tour die ik geskipt heb om even te powernappen. Daarna in me pak gehesen voor het gala! Lekker eten, een bandje en iedereen in pak/jurk, een zeer geslaagde avond (op een incidentje na waarbij een Serviër zijn vinger openhaalde en naar het ziekenhuis moest). Vervolgens naar de club Enzo doorgegaan om in gala outfit door te feesten, en uiteindelijk bij Jarno thuis in coma te vallen.

Dag 8

Om half 12 waren we weer op station Groningen. Met z’n allen de trein in richting Adam voor de optionele citytour. Ik ben er met Wendy in Zwollen uitgestapt om naar Enschede te gaan, ik overleefde het anders echt niet 😉

H3D groepsfoto

En toen was het voorbij… en top week, met heel veel lol, gezelligheid en gave activiteiten!

Foto’s: hier

Reacties

Reageer

AlexanderPeters.nl

Welcome! On this blog I post stuff that might be interesting for others or just random posts on daily life stuff. Some of my posts are in English, maar soms ook gewoon in het Nederlands, net waar ik zin in heb. Enjoy!

RSS feed

Last(.fm) played songs

  • Океан Ельзи - Як Довго
  • Океан Ельзи - Сосни
  • Океан Ельзи - Кішка

140 characters