AlexanderPeters.nl

bloggerdeblog!

UT-Nieuws moet niet janken

Geplaatst op: 25 March 2010 | 1 reactie
Van de klein-piklkie-groot-artikel redactie

De UT-Nieuws is een wekelijkse krant dat verspreid wordt hier op de UT. Zo nu en dan een leuk artikeltje, maar per vandaag gaat hij toch direct de papierbak in, naar aanleiding van dit artikel

Dinsdag was Dirk Scheringa op uitnodiging van studievereniging Stress op de UT om een lezing te geven. Medewerkers en studenten van de UT waren hiervoor uitgenodigd. Pers mocht echter niet aanwezig zijn. Dit was vastgelegd in een contract met Stress, en het niet navolgen hiervan zou leiden tot een flinke boete. De UT nieuws was hier van te voren over ingelicht. Ondanks dat ze de mogelijkheid kregen om een interview te houden (!) wilden ze toch komen.

De organisatie heeft uiteindelijk een redacteur uit de zaal gezet die toch was gekomen. Nu zijn ze op de teentjes getrapt (snap ik ook wel, er is iets gaafs, en jij mag er niet bij zijn.). Maar in plaats van dan maar geen of een klein artikeltje te schrijven wordt er nu complete huilie huil gedaan op de voorpagina van de UT nieuws. Journalistiek is ver te zoeken: het stuk kan zo door de Telegraaf overgenomen worden. Sensationele zinnen (“…finaal in de fout…“, “…naive opmerking…“) maken het verhaal laag, maar het dieptepunt wordt toch wel bereikt door uitgebreid met naam en toenaam te vermelden welke student van de organisatie de binnengeglipte redacteur opmerkte. Rond uit ‘Duits’ dus, het UT Nieuws wil maar niet begrijpen dat er een contract was waar een flinke boete aan verbonden zat bij het niet naleven!

Het CvB hebben ze trouwens gelijk om een reactie gevraagd, waarbij ik de opmerking van Anne Flierman “Of we blij moeten zijn met een lezing van een figuur als Scheringa laat ik in het midden” niet van professionaliteit vind getuigen.

Inmiddels heeft Geenstijl het ook gezien, en het begint nu landelijk te rollen. Helaas wat tot nu toe elk artikel gebaseerd op de UT nieuws, waar het de vraag is of bijv. het CvB wel volledig gequote is. Want stemmingmakerij, dat kunnen ze nu wel.

Wordt vervolgd?

PS: Bindend stem advies voor de UT nieuws stelling van de week: EENSCH!
PS2: Gelukkig hier wel iemand die nadenkt i.p.v. gewoon copypaste

Dirk Scheringa

Reacties

Een reactie op “UT-Nieuws moet niet janken”

  1. Al verbied je het nog zo snel, de media achterhaalt de informatie wel. | Lucas Vos
    25 March 2010 @ 19:43

    […] niet ter sprake. Verder ben ik het qua journalistiek van het artikel, het dan ook eens met Alexander Peters en Elger van der […]

Reageer

AlexanderPeters.nl

Welcome! On this blog I post stuff that might be interesting for others or just random posts on daily life stuff. Some of my posts are in English, maar soms ook gewoon in het Nederlands, net waar ik zin in heb. Enjoy!

RSS feed

Last(.fm) played songs

  • Океан Ельзи - Як Довго
  • Океан Ельзи - Сосни
  • Океан Ельзи - Кішка

140 characters