AlexanderPeters.nl

bloggerdeblog!

Sneeuw

Geplaatst op: 7 March 2009 | Geen reacties
Van de udel-udel-apfelstrudel redactie

oostenrijk1

Ik ben weer terug van een lekker weekje skiën in Oostenrijk!

Vorig jaar ben ik niet op wintersport geweest dus het was super om weer eens te gaan. Weer met famillie, dit keer in Neukirchen, in Salzburg.

We gingen zaterdags heen. ‘s Ochtends zijn we niet te vroeg weggegaan zodat we een beetje achter de files aan konden rijden. Dat werkte prima, tot na München. Het was een grote file richting Oostenrijk, en de sneeuwbui hielp daarbij niet. Uiteindelijk moestne we nog een pas over, wat ook erg langzaam ging, maar dankzij de 4×4 power hoefde de sneeuwkettingen niet om 😉 Na 11 uur kwamen we dus aan in een klein dorpje, Mühlbach.

De volgende dag hebben we rustig aan gedaan. Een beetje de omgeving verkend, ski’s gehuurd, skipas gekocht en lessen geboekt.

Maandag ben ik met de skibus naar Neukirchen gegaan voor m’n skiles. Ik heb 5 dagen les in de ochtend genomen voor gevorderden. Eenmaal bij de lift aangekomen konden we niet naar boven, de lift was dicht, wegens storm. Raar, want er was geen zuchtje wind beneden. Toen de lift een half uur later weer open ging en ik boven kwam klopte het: je zag geen hand voor ogen, het sneeuwde, koud, maar vooral flinke wind!

oostenrijk_

Dit was ook dinsdag zo, maar met wat minder wind. Maandagnacht was er nog een dik pak sneeuw bij gevallen, zodat er bovenop de pistes nog een dikke laag sneeuw lag. Aan sneeuw geen gebrek!

Woensdag was compleet helder en zon. Een prachtig mooie dag.

oostenrijk2

oostenrijk3

Donderdag en vrijdag weer wat minder, maar er was veel sneeuw en de pistes zijn groot, dus het skiën werd er niet minder om.

Eigenlijk hadden we geplant om zaterdag naar huis te gaan, maar dat is een garantie voor file. Dus besloten we om zondag weg te gaan, en dus langer te blijven. Dat kwam goed uit, want zaterdag was ronduit de beste dag met prachtig weer!

Veel sneeuw, schnitzel en skiën dus, en helaas zondag weer naar huis.

Ik heb een panorama foto gemaakt van het uitzicht (meerdere foto’s en die met software aan elkaar geplakt):

Panorama

Panorama

Verder nog een filmpje van het weer boven:

En meer foto’s vind je: hier

Reacties

Reageer

AlexanderPeters.nl

Welcome! On this blog I post stuff that might be interesting for others or just random posts on daily life stuff. Some of my posts are in English, maar soms ook gewoon in het Nederlands, net waar ik zin in heb. Enjoy!

RSS feed

Last(.fm) played songs

  • Океан Ельзи - Як Довго
  • Океан Ельзи - Сосни
  • Океан Ельзи - Кішка

140 characters